Vyhněte se pokutě díky náhradnímu plnění

 

Legislativa je neúprosná. Každá firma v Česku s více než 25 zaměstnanci musí zaměstnávat určitý počet osob se zdravotním postižením. Když tak nečiní, zaplatí státu vysokou pokutu. Víte ale, že místo odevzdávání peněz do státní kasy může vaše společnost nakoupit užitečné produkty či služby formou náhradního plnění? Rádi Vám s tím pomůžeme.

 

Ptáte se jak?

Dárkové předměty, reklamní předměty, ale například i eventy. To všechno s námi lze pořídit s náhradním plněním a vyhnout se tak pokutě ve výši desítek až stovek tisíc korun.  

Zákony tuto možnost nabízí jako alternativní řešení pro společnosti, které z různých důvodů nesplňují podmínky zaměstnávání daného počtu osob se zdravotním postižením (OZP) a namísto pokut chtějí budget využíl prospěšnějším způsobem – skrze firmy zaměstnávající OZP.

                              Náhradní plnění Intelsol.jpg 

Zkrátka a jednoduše: místo, abyste posílali peníze úředníkům, objednáte si produkty nebo služby od firem, ve kterých pracují OZP (například chráněné dílny).

Když vaše firma produktů a služeb s náhradním plněním odebere dostatečné množství, výhod získá hned několik:

  • Pomůže dobré věci (díky odebrání produktů/služeb od OZP).
  • Nemusí státu platit vysoké pokuty.
  • Pořízenými produkty a službami udělá radost svým zákazníkům či zaměstnancům.

  

Větší firma na pokutách zaplatí statisíce

Pracuje ve vaší firmě přes 25 zaměstnanců a ještě jste letos náhradní plnění neřešili? Rozhodně se vyplatí toto téma ve firmě otevřít včas.

Například firma se 100 zaměstnanci by – v případě, že nezaměstnává žádnou OZP – za rok 2022 do státní pokladny za tento nedostatek odvedla 370 470 Kč. A to je spousta peněz. Zdroj: Kalkulačka náhradního plnění

 

S náhradním plněním zařídíme dárky, obaly i eventy

Umíme formou náhradního plnění zajistit nespočet produktů a služeb. 

Samozřejmostí jsou obalové materiály a reklamní nebo dárkové předměty. Zároveň jsme schopni s náhradním plněním dodat předměty a jiné služby i na vaši akci. Když s námi uspořádáte například večírek pro své zaměstnance, můžete náklady na večírek do náhradního plnění započítat. 

Máte tak skvělou příležitost zákazníkům, partnerům i zaměstnancům darovat dárky s náhradním plněním. Ať už hmotné, nebo nehmotné.   

Autor: Veronika Tomečková, Intelsol, s.r.o.